Weboldal készítés folyamata: megrendeléstől az átadásig

 Kategória Hasznos információk

Ebben cikkben ismertetjük a weboldalkészítés általános folyamatát. Célunk, hogy leendő ügyfeleink részletes tájékoztatást kapjanak ezzel kapcsolatban.

1. Előkészületek

Igények, elképzelések ismertetése

Kapcsolatfelvételt követően megismerjük igényeit, és feltérképezzük a lehetőségeket. Minden olyan információra szükségünk van, amelyet majd a munka átadáskor Ön elvár Tőlünk. Fontos megismernünk vállalkozásának tevékenységét és a megjelenés célját.

 • Design: írja meg nekünk arculattal, színekkel, designnal, szerkezettel kapcsolatos elképzeléseit! Ha bizonyos ötleteket egy létező weboldal  részletein keresztül tudja legjobban prezentálni, akkor kérjük küldje el nekünk a lap címét. Ez akár lehet több weblap, ha pl. egyiknek a betűstílusa tetszik, a másiknak a színvilága, tartalmi elosztása, stb.
  Tanácstalan? Nincs ötlete? Nincs ideje gondolkodni a lehetőségeken? Nálunk ez nem okoz nehézséget! Azokban a dolgokban, amelyekben nem kaptunk iránymutatást, vagy konkrét elvárást, ott legjobb tudásunk szerint alakítjuk ki a felületeket. Ezeket is természetesen véleményezheti, szükség esetén pedig módosítjuk.
 • Funkciók: minden weboldal betölt alapvető információ közlő feladatokat (képek, leírások stb.). Azonban vannak olyan extra funkciók, amelyeket a látogató igénybe vesz az oldal használata közben, pl.: nyelv választás, vásárlás, előfizetés, időpont foglalás stb. Ha az Ön weboldala tartalmaz ilyet, vagy hasonlót, akkor ezekkel is fontos terveznünk, hiszen nem csupán egy új lapról/almenüpontról van szó, hanem ezek mögött a funkciók mögött különböző programrészletek futnak, amelyeket megfelelő módon kell programoznunk, beépítenünk.

Árajánlat

Minden munka előtt részletes, tételes árajánlatot adunk, amely általában tartalmaz egy alap csomagot és az esetlegesen igényelt kiegészítő funkciókat, opcionális lehetőségeket.

 • Az alap csomag tartalmaz minden olyan összetevőt, amelyre egy általános bemutatkozó weboldalnak, blognak szüksége lehet. Nem kérünk plusz pénzt menüpontonként, munkaóránként vagy más előre kiszámíthatatlan tényezőkért. Ajánlunk egy komplett csomagot, tele fontos és hasznos dologgal, amire szerintünk alapvetően szükség van, illetve gyakori esetekben szükség lehet:
  • Reszponzív megjelenés (mobil eszközökön, és monitorokon is megjelenő weboldal)
  • Design: arculathoz és igényekhez igazodva
  • Szerekezet kialakítása: több menüpont, vagy egyoldalas Scroll Page / One Pager
  • Tartalmi elemek, lehetőségek (alap áron belül): Blog / Híroldal , Képgaléria, Naptár, Slideshow, Parallax mozgások, Animált megjelenések/kiemelések, Portfóliók, Térképek, Mérföldkövek, Ajánláspok, Vélemények, Videó- és zenelejátszás, Diagramok, Üzenetküldő űrlap, stb.
  • Rendszer: dinamikus alaprendszer telepítése, optimalizálása és fejlesztése.
  • Biztonsági beállítások, titkosítások.
  • SEO: Google keresőbarát kialakítás, optimalizált lapok, kulcsszó orientált kódolás
  • Marketing: statisztika, közösségi oldal integráció, hírlevél feliratkozás, külső marketing eszközök integrálása
  • Adminisztrációs menü a tartalmi frissítésekhez: szöveg, képgaléria, referencia, termék, rendeléskezelés (webáruház esetén)
  • Támogatás: szükséges tárhely beállítások elvégzése, archiválás, email címek konfigurálása, szükség esetén domain és tárhelyregisztrációs folyamat elvégzése.
  • Garancia: 1 év teljeskörű garancia (amennyiben nem változtat senki a weboldal kódolásán)
 • További funckiók: tételesen beárazott kiegészítő funkciók, melyet az ön igényeihez igazítunk. Ezek minden esetben az alap csomag árán felül fizetendőek. Előfordul, hogy ajánlatunkban opcionális lehetőségeket is ajánlunk, amelyekből Ön döntheti el mire van szüksége.

Megrendelés

A megrendeléshez szükséges: árajánlat elfogadása, 50% előleg kifizetése (banki átutalás vagy Barion bankkártyás fizetés). Az elektronikus számlát a Billingo rendszerén keresztül küldjük.

 

2. KEZDÉS

Anyaggyűjtés

Kérjük küldje el nekünk azokat amelyek rendelkezésre állnak:

 • Logó, Arculati elemek (Amennyiben ez még nem áll rendelkezésre akkor szívesen elkészítjük mi is, azonban ez külön árajánlat részét képezi.)
  Alternatív lehetőség lehet, ha a cégnevet, márkát nem logóval, emblémával jelölünk, csak sima szöveggel. Ezt azonban a megjelenés szempontjából nem javasoljuk!
 • Tartalom: szövegek (email szövegben vagy külön fájlokban), képek, videók stb. Ezeket a megfelelő módon felhasználjuk, weboldalba illesztjük.
  Amennyiben a tartalom egy része a weboldal készítésének kezdésekor nem áll rendelkezésre, ott átmenetileg teszt jellegű szövegeket és mintaképeket használunk.

Kapcsolódó szolgáltatások előkészítése

Minden weboldalnak szüksége van domain címre és webtárhelyre. Ha Ön rendelkezik már ilyennel, akkor szükségünk lesz annak adataira, hogy hozzáférjünk a szerverhez és elvégezhessük a szükséges beállításokat. Amennyiben nem rendelkezik még ezekkel, akkor szívesen segítünk a szolgáltatások regisztrálásában, megrendelésében.
Mekkora költséggel jár ez? A mi támogatásunk az alapcsomag része, a webtárhely szolgáltatást domain címmel pedig nagyságrendileg 10.000 Ft/év-ért is lehet igényelni. (Természetesen a nagyobb forgalmú, vagy nagyobb méretű weboldalaknál növekszik a tárhelyigény, így annak előfizetési díja is.)

További kapcsolódó szolgáltatások lehetnek még pl. webáruházak esetében: online bankkártya elfogadó szolgáltató (pl. Barion, OTP SimplePay, PayPal stb.), vagy online elektronikus számlázó előfizetés (pl. Billingo)

3. Tervezés, Kivitelezés

Design munkák, Szerkezet kialakítása, Tartalmi formázás, Programozás

Az egyes munkafázisokba Ön privát betekintést nyerhet, így a weboldal készítése közben tudja véleményezni, követni a folyamatokat.

Tesztelés, Módosítás

Az elkészült weboldalt minden szempontból átvizsgáljuk, illetve teljes egészében tesztelési lehetőséget biztosítunk. (Ekkor a weboldal még nem nyilvános, csak jelszavas tesztfelületen elérhető.)
Amennyiben hibát, hiányosságot állapítunk meg, vagy bizonyos részein más megjelenésre van szükség akkor ezeket korrigáljuk.
+1 tanács: Átadás előtt javasoljuk, hogy tájékozódjon milyen szabályoknak kell megfelelnie az Ön oldalának. Ez szolgáltatási területenként eltérő lehet, azonban minden jogi felelősség a weboldal üzemeltetőé, így érdemes ezekre külön figyelmet fordítani (szerzői jogdíjak, adatvédelem, fogyasztóvédelmi előírások, pénzügyi törvények stb.).

Utolsó simítások

A jóváhagyást követően elvégzünk néhány optimalizálást, beállítást, amely a weboldal megjelenését már nem befolyásolja, viszont a weboldal életében nagy szerepe lehet. Keresőoptimalizálás, SEO, biztonsági beállítások, adminisztrációs menü létrehozása.

4. ÁTADÁS

 • Nyilvánosan elérhetőve tesszük a weboldalt, aktiváljuk a funkciókat
 • Kiállítjuk a végszámlát
 • Átadjuk az adminisztrációs menü belépési azonosítóját és mellékeljük a használati jegyzetet (szükség esetén személyesen vagy online is megmutatjuk használatát)

5. ÁTADÁS UTÁN

Ha fontos az online ügyfélszerzés és a kommunikáció az Ön cégében, akkor javasolt a weboldal folyamatos frissítése, hirdetése. Vannak akik ezt maguk oldják meg, vannak akinek külön alkalmazottjuk van erre a területre, de vannak akik szakember segítségét kérik, hogy folyamatosan támogassák a weboldal és egyben a cég sikereit. Mi ebben is szívesen segítünk: tartalmi frissítések, aktuális információk közlése, statisztikai értékelés, hirdetéskezelés, social media megjelenés. (Külön árajánlat alapján.)

Továbbá előfordul, hogy bizonyos funkciók beépítésére később van szükség, vagy nagyobb változtatásokat szeretne weboldalán. Az általunk üzembehelyezett weboldalak bármikor továbbfejleszthetőek, átalakíthatóak. (Külön árajánlat alapján.)

 

SEGÍTHETÜNK?

Kérje ingyenes árajánlatunk vagy írja meg kérdéseit!
Elérhetőségeink 

További bejegyzések